Hypotheek berekenen bij ING: Ontdek uw financiële mogelijkheden

hypotheek berekenen ing

Hypotheek berekenen bij ING: Ontdek uw financiële mogelijkheden

Een hypotheek berekenen bij ING: alles wat u moet weten

Bij het kopen van een huis komt veel kijken, en een belangrijk onderdeel hiervan is het regelen van een hypotheek. Een hypotheek is een lening die u afsluit om de aankoop van uw woning te financieren. Als u overweegt om een hypotheek af te sluiten bij ING, is het belangrijk om te weten hoe u uw hypotheek kunt berekenen en welke factoren hierbij een rol spelen.

Bij ING kunt u online gebruikmaken van handige tools en rekenmodules om uw hypotheek te berekenen. Deze tools geven u inzicht in de maximale hypotheek die u kunt krijgen op basis van uw inkomen, de waarde van het huis en andere financiële factoren. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van wat haalbaar is binnen uw financiële situatie.

Om uw hypotheek bij ING te berekenen, heeft u verschillende gegevens nodig. Allereerst is het belangrijk om te weten wat uw bruto jaarinkomen is. Dit inkomen vormt de basis voor de berekening van de maximale hypotheek. Daarnaast moet u ook rekening houden met andere financiële verplichtingen, zoals eventuele leningen of alimentatiebetalingen.

Een andere belangrijke factor bij het berekenen van uw hypotheek bij ING is de waarde van het huis dat u wilt kopen. De hoogte van de hypothecaire lening wordt mede bepaald door deze waarde, ook wel Loan-to-Value (LTV) genoemd. ING hanteert een maximale LTV-ratio, wat betekent dat u niet meer kunt lenen dan een bepaald percentage van de waarde van het huis. Dit percentage kan variëren afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het type hypotheek dat u wilt afsluiten.

Naast deze factoren spelen ook de rente en de looptijd van de hypotheek een rol bij het berekenen van uw maandelijkse lasten. Bij ING heeft u de keuze uit verschillende rentevaste periodes, variërend van 1 tot 30 jaar. Het is belangrijk om te bedenken welke rentevaste periode het beste bij uw situatie past en hoe dit van invloed is op uw maandelijkse kosten.

Met behulp van de online rekenmodule van ING kunt u al deze gegevens invullen en krijgt u direct een indicatie van de maximale hypotheek die u kunt krijgen en wat dit betekent voor uw maandelijkse lasten. Deze berekening is een goede eerste stap in het hypotheekproces en geeft u een duidelijk beeld van wat haalbaar is binnen uw financiële mogelijkheden.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de berekening slechts een indicatie geeft en dat er nog andere factoren kunnen meespelen bij het daadwerkelijk aanvragen van een hypotheek bij ING. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur, zodat u zeker weet dat u alle benodigde informatie heeft en de juiste keuzes maakt.

Bij ING kunt u dus gemakkelijk en snel uw hypotheek berekenen met behulp van de online rekenmodule. Door deze berekening krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden en kunt u een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van uw droomhuis. Vergeet echter niet om ook advies in te winnen bij een hypotheekadviseur, zodat u zeker weet dat u de juiste keuzes maakt voor uw persoonlijke situatie.

 

8 Veelgestelde Vragen over het Berekenen van een Hypotheek bij ING

 1. Wat is de beste manier om een hypotheek te berekenen bij ING?
 2. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ING?
 3. Welke rentevoet geldt er voor een hypotheek bij ING?
 4. Wat zijn de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek bij ING?
 5. Hoe werkt het oversluiten van mijn huidige hypotheek naar ING?
 6. Wat is de looptijd van mijn hypotheek bij ING?
 7. Welke documentatie moet ik verstrekken voor het afsluiten van een hypotheek bij ING?
 8. Is er verschil in rente tussen variabele en vaste rentes bij ING?

Wat is de beste manier om een hypotheek te berekenen bij ING?

Als u een hypotheek wilt berekenen bij ING, zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Hier zijn enkele suggesties voor de beste manier om dit te doen:

 1. Gebruik de online rekenmodule: ING biedt een handige online rekenmodule aan waarmee u snel en eenvoudig uw hypotheek kunt berekenen. Deze tool vraagt ​​u om enkele basisgegevens, zoals uw inkomen, de waarde van het huis en eventuele andere financiële verplichtingen. Op basis van deze gegevens geeft de rekenmodule u een indicatie van de maximale hypotheek die u kunt krijgen en wat dit betekent voor uw maandelijkse lasten.
 2. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur: Als u behoefte heeft aan meer persoonlijk advies en begeleiding bij het berekenen van uw hypotheek, is het verstandig om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur van ING. Deze professional kan u helpen bij het verzamelen van alle benodigde gegevens en kan een gedetailleerde berekening maken op basis van uw specifieke situatie. Een hypotheekadviseur kan ook antwoord geven op al uw vragen en eventuele zorgen wegnemen.
 3. Raadpleeg de klantenservice: Als u algemene vragen heeft over het berekenen van uw hypotheek bij ING, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen u voorzien van informatie over de beschikbare tools en rekenmodules die ING aanbiedt, evenals algemene richtlijnen voor het berekenen van uw hypotheek. Hoewel de klantenservice u geen persoonlijke adviezen kan geven, kunnen zij u wel helpen bij het navigeren door het proces en eventuele technische vragen beantwoorden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het berekenen van een hypotheek slechts een eerste stap is in het hypotheekproces. Het geeft u een indicatie van wat haalbaar is binnen uw financiële mogelijkheden, maar er zijn nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het aanvragen van een hypotheek, zoals de exacte voorwaarden en rentetarieven. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur of contact op te nemen met ING voor meer informatie.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ING?

Bij ING kunt u een indicatie krijgen van de maximale hypotheek die u kunt krijgen door gebruik te maken van de online rekenmodule op hun website. Deze rekenmodule houdt rekening met verschillende factoren, zoals uw inkomen, de waarde van het huis dat u wilt kopen, eventuele andere financiële verplichtingen en de gewenste rentevaste periode.

Het is belangrijk om te weten dat de maximale hypotheek die u kunt krijgen afhankelijk is van uw persoonlijke situatie en kan variëren. ING hanteert bijvoorbeeld een Loan-to-Value (LTV) ratio, wat betekent dat u niet meer kunt lenen dan een bepaald percentage van de waarde van het huis. Dit percentage kan variëren afhankelijk van uw situatie en het type hypotheek dat u wilt afsluiten.

Om een nauwkeurige berekening te krijgen van de maximale hypotheek die u kunt krijgen bij ING, is het raadzaam om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Zij kunnen uw persoonlijke situatie beoordelen en u adviseren over de mogelijkheden die ING biedt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de berekening van uw maximale hypotheek slechts een indicatie is en dat er nog andere factoren kunnen meespelen bij het daadwerkelijk aanvragen van een hypotheek. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij een deskundige, zodat u alle benodigde informatie heeft en weloverwogen beslissingen kunt nemen over uw financiële situatie.

Welke rentevoet geldt er voor een hypotheek bij ING?

Bij ING kunnen de rentevoeten voor hypotheken variëren, afhankelijk van verschillende factoren. De rentevoet wordt bepaald op basis van onder andere de looptijd van de hypotheek, het type hypotheek en uw persoonlijke situatie.

Bij ING heeft u de keuze uit verschillende rentevaste periodes, variërend van 1 tot 30 jaar. Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger meestal de rentevoet zal zijn. Dit komt doordat een langere periode meer zekerheid biedt voor zowel u als de bank.

Daarnaast kan uw persoonlijke situatie ook invloed hebben op de rentevoet die u krijgt aangeboden. Factoren zoals uw inkomen, het bedrag dat u wilt lenen en de Loan-to-Value (LTV) ratio kunnen allemaal van invloed zijn op het rentepercentage dat ING hanteert.

Het is belangrijk om te weten dat rentevoeten regelmatig kunnen veranderen en afhankelijk zijn van marktomstandigheden. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met ING of een hypotheekadviseur om actuele informatie te verkrijgen over de rentevoeten die momenteel gelden voor hypotheken bij ING.

Door contact op te nemen met ING of een hypotheekadviseur kunt u gedetailleerde informatie ontvangen over welke rentevoeten momenteel beschikbaar zijn en welke specifieke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen bij het afsluiten van uw hypotheek bij ING.

Wat zijn de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek bij ING?

Bij het afsluiten van een hypotheek bij ING zijn er verschillende kosten waarmee u rekening moet houden. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste kostenposten:

 1. Rente: De rente is de vergoeding die u betaalt aan de bank voor het lenen van geld. Het rentepercentage kan variëren afhankelijk van de gekozen rentevaste periode en de marktomstandigheden. Het is belangrijk om te weten dat de hoogte van de rente invloed heeft op uw maandelijkse hypotheeklasten.
 2. Afsluitkosten: Bij het afsluiten van een hypotheek brengt ING afsluitkosten in rekening. Deze kosten kunnen bestaan uit administratiekosten, advieskosten en/of bemiddelingskosten. Het exacte bedrag aan afsluitkosten kan variëren, dus het is raadzaam om dit bij ING na te vragen.
 3. Taxatiekosten: Om de waarde van uw woning te bepalen, is een taxatierapport nodig. De kosten voor deze taxatie worden doorgaans door u als koper gedragen.
 4. Notariskosten: Bij het passeren van de hypotheekakte bij de notaris worden notariskosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van het tarief van de notaris en kunnen variëren.
 5. Advies- en bemiddelingskosten: Als u gebruikmaakt van een hypotheekadviseur of tussenpersoon, kunnen er advies- en bemiddelingskosten in rekening worden gebracht voor hun diensten.
 6. Overige kosten: Naast bovengenoemde kosten kunnen er nog andere bijkomende kosten zijn, zoals eventuele bouwtechnische keuringen, NHG-kosten (Nationale Hypotheek Garantie), kosten voor het inschakelen van een makelaar, en eventuele boeterente bij het oversluiten van uw hypotheek.

Het is belangrijk om al deze kosten in overweging te nemen bij het bepalen van uw totale hypotheekkosten. Het is raadzaam om contact op te nemen met ING of een hypotheekadviseur voor gedetailleerde informatie over de specifieke kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek bij ING. Zij kunnen u voorzien van een nauwkeurig overzicht van alle kosten en u helpen bij het maken van de juiste financiële beslissingen.

Hoe werkt het oversluiten van mijn huidige hypotheek naar ING?

Het oversluiten van uw huidige hypotheek naar ING kan een verstandige keuze zijn als u op zoek bent naar betere voorwaarden, een lagere rente of meer flexibiliteit in uw hypotheek. Hier is een overzicht van hoe het oversluitproces bij ING werkt:

 1. Oriëntatie: Begin met het oriënteren op de mogelijkheden en voordelen van het oversluiten van uw hypotheek naar ING. Vergelijk de rentetarieven, voorwaarden en services die ING biedt met die van uw huidige geldverstrekker.
 2. Hypotheekadvies: Maak een afspraak met een hypotheekadviseur bij ING om uw persoonlijke situatie te bespreken en te bepalen of oversluiten voor u gunstig is. De adviseur zal u helpen bij het beoordelen van uw financiële situatie, het vaststellen van uw wensen en doelen, en het berekenen van de mogelijke besparingen.
 3. Aanvraag: Als u besluit om uw hypotheek over te sluiten naar ING, dient u een aanvraag in bij de bank. Uw hypotheekadviseur zal u begeleiden bij het invullen van de benodigde documenten en zal u vragen om relevante informatie, zoals inkomensgegevens, waarde van uw huis en details over uw bestaande hypotheek.
 4. Beoordeling: Nadat u de aanvraag heeft ingediend, zal ING de aanvraag beoordelen. Ze zullen onder andere kijken naar uw inkomen, kredietwaardigheid en de waarde van uw huis. Ook wordt gekeken naar eventuele boeterente die u moet betalen aan uw huidige geldverstrekker.
 5. Offerte: Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een hypotheekofferte van ING. Hierin staan alle voorwaarden, rentetarieven en kosten vermeld. Neem de tijd om deze offerte zorgvuldig door te lezen en eventuele vragen te stellen aan uw hypotheekadviseur.
 6. Notaris: Als u akkoord gaat met de offerte, zal er een afspraak worden gemaakt met een notaris om de oversluiting officieel te maken. De notaris zal alle benodigde documenten opstellen en zorgen voor een correcte afhandeling van de oversluiting.
 7. Aflossing oude hypotheek: Na het passeren van de akte bij de notaris zal ING zorgdragen voor de aflossing van uw oude hypotheek bij uw huidige geldverstrekker.

Het oversluiten van uw hypotheek naar ING kan u mogelijk lagere maandlasten, gunstigere voorwaarden en meer financiële flexibiliteit bieden. Het is echter belangrijk om rekening te houden met eventuele kosten, zoals boeterente of andere bijkomende kosten die gepaard kunnen gaan met het oversluiten van uw hypotheek. Het raadplegen van een hypotheekadviseur kan u helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing op basis van uw persoonlijke situatie.

Wat is de looptijd van mijn hypotheek bij ING?

De looptijd van uw hypotheek bij ING kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hypotheek dat u afsluit en uw persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen biedt ING verschillende mogelijkheden wat betreft de looptijd van de hypotheek.

Bij ING kunt u kiezen voor een hypotheek met een looptijd van 10, 20, 25 of 30 jaar. Dit betekent dat u gedurende deze periode maandelijks uw hypotheeklasten betaalt. Het is belangrijk om te bedenken dat de keuze voor de looptijd invloed heeft op de hoogte van uw maandelijkse lasten. Over het algemeen geldt dat een kortere looptijd resulteert in hogere maandelijkse lasten, maar ook in lagere totale kosten over de gehele looptijd van de hypotheek.

Bij het bepalen van de juiste looptijd is het belangrijk om rekening te houden met uw financiële situatie, toekomstplannen en risicobereidheid. Een kortere looptijd kan bijvoorbeeld gunstig zijn als u snel wilt aflossen en/of verwacht dat uw inkomen in de toekomst zal stijgen. Een langere looptijd kan daarentegen lagere maandelijkse lasten opleveren, maar ook hogere totale kosten over de gehele periode.

Het is verstandig om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur om samen te bepalen welke looptijd het beste past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Een hypotheekadviseur kan u helpen om de verschillende opties te vergelijken en de juiste keuze te maken.

Bij ING kunt u rekenen op flexibiliteit en maatwerk bij het bepalen van de looptijd van uw hypotheek. Neem contact op met ING of maak een afspraak met een hypotheekadviseur om meer informatie te krijgen over de specifieke mogelijkheden en voorwaarden die gelden voor uw situatie.

Welke documentatie moet ik verstrekken voor het afsluiten van een hypotheek bij ING?

Bij het afsluiten van een hypotheek bij ING moet u bepaalde documentatie verstrekken om uw financiële situatie en de haalbaarheid van de hypotheekaanvraag te beoordelen. Hieronder vindt u een overzicht van de documenten die doorgaans vereist zijn:

 1. Identificatiedocumenten: U moet een geldig identiteitsbewijs verstrekken, zoals een paspoort of identiteitskaart. Dit is nodig om uw identiteit te verifiëren.
 2. Bewijs van inkomen: U dient documentatie te verstrekken waaruit uw inkomen blijkt, zoals salarisstroken, jaaropgaven of inkomensverklaringen van de Belastingdienst. Als u zelfstandig ondernemer bent, kunt u gevraagd worden om recente jaarrekeningen en aangiftes van de afgelopen jaren te overleggen.
 3. Werkgeversverklaring: Als u in loondienst werkt, moet u een werkgeversverklaring invullen en ondertekenen. Deze verklaring geeft informatie over uw dienstverband, functie, inkomen en eventuele arbeidscontracten.
 4. WOZ-waarde of taxatierapport: Om de waarde van het huis vast te stellen, kan ING vragen om een recente WOZ-beschikking of een taxatierapport dat is opgesteld door een erkende taxateur.
 5. Overzicht financiële verplichtingen: U moet inzicht geven in uw lopende leningen, zoals persoonlijke leningen of creditcardschulden. Het is belangrijk om alle financiële verplichtingen volledig en nauwkeurig te vermelden.
 6. Bankafschriften: ING kan vragen om recente bankafschriften van uw betaalrekening(en) om uw financiële situatie te beoordelen. Deze afschriften geven inzicht in uw inkomsten, uitgaven en eventuele spaargeld.

Houd er rekening mee dat deze lijst niet uitputtend is en dat de benodigde documenten kunnen variëren afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het type hypotheek dat u wilt afsluiten. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met ING of een hypotheekadviseur voor specifieke informatie over welke documentatie vereist is voor uw hypotheekaanvraag.

Is er verschil in rente tussen variabele en vaste rentes bij ING?

Ja, er is een verschil in rente tussen variabele en vaste rentes bij ING. Bij een variabele rente kan de rente gedurende de looptijd van de hypotheek fluctueren, afhankelijk van marktontwikkelingen. Dit betekent dat de hoogte van uw maandelijkse lasten kan veranderen als de rente stijgt of daalt.

Bij een vaste rente staat de rente gedurende een bepaalde periode vast. Dit betekent dat uw maandelijkse lasten gedurende deze periode gelijk blijven, ongeacht eventuele veranderingen in de marktrente. ING biedt verschillende rentevaste periodes aan, variërend van 1 tot 30 jaar.

Over het algemeen geldt dat een vaste rente hoger is dan een variabele rente. Dit komt doordat u bij een vaste rente zekerheid hebt over uw maandelijkse lasten gedurende de gekozen periode. Het voordeel hiervan is dat u weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan als de marktrente stijgt.

Het is belangrijk om te bedenken welke rentevaste periode het beste bij uw situatie past. Als u verwacht dat de rente in de toekomst zal dalen, kan het interessant zijn om te kiezen voor een kortere rentevaste periode of zelfs een variabele rente. Als u daarentegen liever zekerheid wilt en geen risico wilt lopen met betrekking tot mogelijke stijgingen van de marktrente, kunt u kiezen voor een langere rentevaste periode.

Bij het vergelijken van de rentetarieven is het verstandig om niet alleen naar de hoogte van de rente te kijken, maar ook naar de voorwaarden die gelden bij de verschillende rentevaste periodes. Het kan lonend zijn om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken die past bij uw persoonlijke situatie en financiële doelen.

Houd er rekening mee dat rentetarieven kunnen variëren en dat het altijd verstandig is om actuele informatie in te winnen bij ING of een hypotheekadviseur voordat u een definitieve beslissing neemt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *